Dorpsraad Nieuwdorp

Facebook Image

reactie@dorpsraadnieuwdorp.nl

Volgende stap provincie in Thermphos traject

De provincie komt langzaam maar zeker tegemoet aan steeds meer punten die wij de laatste jaren in zienswijzen hebben opgenomen. Gisteravond ontvingen we een persbericht van de provincien waarin vermeld staat dat ook geurhinder als overtreding wordt gezien. Het onderwerp is benoemd in een aanvullende vergunning waarop wij eerder ook zienswijze op hebben ingediend. Het probleem is wel dat het bedrijf Thermphos uit meerdere aparte "fabriekjes" bestaat die elk weer eigen vergunningen hebben. Deze aanpassing richt zich op het gebruik van alternatieve grondstoffen in het productieproces maar laat een aantal andere bronnen van geurhinder ongemoeid. Desondanks hebben we het idee dat we op de goede weg zitten.

Met het tegengaan van geurhinder voor het gebruik van alternatieve grondstoffen wordt wel gehoor gegeven aan één van de punten die voor ons reden waren om naar de Raad van State te stappen. Dat traject loopt overigens nog steeds. We konden tot 5 juli reageren op een rapport dat  StaB voor de Raad van State heeft opgesteld.

We hopen dat de provincie de komende weken ook voor andere punten die voor ons belangrijk zijn haar goede wil laat zien. Misschien dat we dan de reis naar Den Haag kunnen voorkomen. We wachten hiervoor de initiatieven van de provincie af. 

Copyright © 2016. All Rights Reserved.