Dorpsraad Nieuwdorp

Facebook Image

reactie@dorpsraadnieuwdorp.nl

Elke seconde telt.....

 

Elke seconde telt bij hartstilstand.

Via de sportverenigingen is er weer een cursus reanimeren gestart en straks hebben we er dus nog een aantal deskundige hulpverleners erbij. Het kaartje wat destijds door de dorpsraad is uitgegeven bevat verouderde gegevens. Een nieuwe lijst zal straks op de website verschijnen.

 

 

AED in Nieuwdorp

In Nieuwdorp zijn 3 AED’s. Op de hoek van het Oranjeplein bij A.de Vos (Coudorp 11) naast de deur. In het Bevrijdingsmuseum (binnen) en bij Monie aan de Hertenweg.(tel. 612845). Er bestaat ook een Rode Kruis app die aangeeft waar de dichtstbijzijnde AED’s zijn, voor het geval je niet in je eigen dorp bent. De app navigeert je er naar toe.  En die app kan je ook vertellen wat je stap voor stap moet doen in geval van nood. Als je trouwens de AED opent  dan begint het apparaat ook te spreken. Dus je wordt gecoacht.

 

Niet reanimeren

Let  op of  iemand een “niet reanimeren”penning draagt of een nr tatoeage op de borst heeft. Een niet-reanimeren verklaring moet gerespecteerd worden. Deze komt vooral voor bij ouderen. Boven de 70 is de kans klein dat je zonder hersenletsel een reanimatie overleeft. Bij onduidelijkheid moet de hulpverlener de reanimatie starten.

{fcomment}

 

 

Copyright © 2016. All Rights Reserved.