Dorpsraad Nieuwdorp

Facebook Image

reactie@dorpsraadnieuwdorp.nl

Overig

Borsele voor elkaar

Feestelijke lancering BORSELEVOORELKAAR.NL

7 maart | Inloop: 15.45 uur | Aanvang 16.00 uur Dorpshuis Ons Dorpsleven ‘s-GravenpolderBORSELEVOORELKAAR.NL; dé digitale zoek- en vindplaats voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk binnen onze gemeente. Als inwoner van Borsele, als dorpsgenoot, als hulpvrager of dorpsinitiatief, maar ook als (sport)vereniging of (zorg- en welzijns) organisatie treft u hier extra handjes. Vanaf 7 maart is BORSELEVOORELKAAR.NL beschikbaar en voor iedereen binnen Borsele te gebruiken. Samen werken aan een zorgzame Borselse samenleving! BORSELEVOORELKAAR.NL wordt door de wethouder feestelijk gelanceerd. Iedereen is uitgenodigd om dit mee te beleven. Kom kijken! 

Wat is nu precies BORSELEVOORELKAAR.NL? 

Vrijwilligers Wil je vrijwilligerswerk doen maar weet je niet wat bij je past? Niet gek want er is zoveel leuks wat je kunt doen! Maar er is goed nieuws: op BORSELEVOORELKAAR.NL vind je altijd iets wat bij je past! Heb jij een talent, deel het via BORSELEVOORELKAAR.nl. Op jouw tijd en op jouw wijze kun je iemand helpen. Samen sterker!

 

Verenigingen, organisaties en hulpvragers Via Borselevoorelkaar.nl zoek je eenvoudig naar geschikte vrijwilligers voor jouw organisatie, jouw klus en/of hulpvraag. Of het nu gaat om een eenmalige activiteit of juist voor een langere periode.

 

BORSELEVOORELKAAR.NL dé plaats om elkaar te vinden en te helpen Maak er gebruik van!

 

 

plastic

Onderwerp: plastic afval

Geachte bestuurders,

De milieukundige doelstelling voor afvalscheiding van plastic is uiteraard zeer positief.

Op verschillende dorpen hadden wij elegante ondergrondse containers, die bij goed gebruik al het plastic netjes opborgen.

Nu moeten er plastic zakken aan de kapstok-paal gehangen worden en langs de weg gezet. Een wat armoedig en haveloos gezicht. Zie bijlage.

De woonomgeving oogt slordig. Contact met andere dorpen leerde ons dat de nieuwe methode ook hier geen succes is.

Er zijn nuances. Vooral de kwaliteit van de zakken en de kapstokpalen geven ergernis.

                Bovendien is de geur die m.n. melkpakken na 10 dagen verspreiden onaangenaam.

Mag ik u vragen nog eens ernstig uw methode te heroverwegen?

Wat zijn de bezwaren van de ondergrondse containers?

Mede namens de dorpsraden Borsele, Ellewoutsdijk, Hoedekenskerke, Lewedorp en Nisse,

Een vriendelijke groet,

Griet Aarnoutse, secr. Nieuwdorp

Documenten

De documenten die u ziet zijn niet alleen brieven en documenten die door de dorpsraad zijn gemaakt en of verstuurd aan diverse instanties. U vindt op deze pagina ook brieven, plannen en reacties die wij van diverse partijen hebben ontvangen  of die relevant zijn voor de bewoners van Nieuwdorp

streekbus

Buurtbusvereniging Zuid-Beveland Lijnen: 582-595, 596-597-598, 599

 

Zoek je een leuke, verantwoordelijke vrijwilligersbaan? Word dan vrijwilliger bij de buurtbusvereniging! Als vrijwilliger bestuur je minimaal 1 dagdeel per week een achtpersoons buurtbus, die rijdt tussen de kernen van Zuid-Beveland. Het is leuk, maar ook verantwoordelijk werk. Je ontmoet dagelijks nieuwe mensen, die je dankbaar zijn dat je dit werk doet. Je vervult als vrijwilliger samen met leuke, gemotiveerde collega’s een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie.

 

Er zijn genoeg mensen die actief willen blijven, fitte mensen, gezond van lijf en leden, die geen zin hebben om thuis ‘achter de geraniums te zitten’. Bent u zelf zo iemand of kent u zo iemand? Dan zal de functie van vrijwillig bestuurder van de buurtbus u aanspreken. U vervoert inwoners uit de eigen buurt, hebt elke keer een sociaal praatje en de mensen waarderen het enorm dat u als vrijwilliger dit werk doet.Als chauffeur rijdt u een of meerdere dagdelen per week op de bus volgens het rijrooster van Connexxion. Voor uw eigen rijrooster kunt u kiezen uit een vast of een flexibel dagdeel per week.Het werk is zeer afwisselend en u komt passagiers van verschillende pluimages tegen. De buslijnen zijn uurdiensten en rijden van maandag tot en met vrijdag. U rijdt met 8-persoons busjes.

 

Eigenschappen van de vrijwilliger:

×      U bent geïnteresseerd in anderen en in voor een praatje

×      U hebt nog wat tijd over om vrijwilligerswerk te doen

×      U bent minstens 1 dagdeel per week beschikbaar en in het bezit van een geldig rijbewijs B

 

Geïnteresseerd?

Meld je dan aan bij coördinator Kees van den Pol, tel: 06-19802532 of keespol@zeelandnet.nl

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Kees van den Pol (zie gegevens hierboven). Of bij de buurtbuschauffeur zelf; u kunt om de sfeer te proeven eventueel gratis een ritje met hem of haar mee rijden.

Elke seconde telt.....

 

Elke seconde telt bij hartstilstand.

Via de sportverenigingen is er weer een cursus reanimeren gestart en straks hebben we er dus nog een aantal deskundige hulpverleners erbij. Het kaartje wat destijds door de dorpsraad is uitgegeven bevat verouderde gegevens. Een nieuwe lijst zal straks op de website verschijnen.

 

Lees meer: Elke seconde telt.....

Copyright © 2016. All Rights Reserved.