Dorpsraad Nieuwdorp

Facebook Image

reactie@dorpsraadnieuwdorp.nl

Windpark komt er toch

Over complexe procedures gesproken…

Terwijl wij na onze laatste inspraak zaten te wachten op een uitnodiging voor een hoorzitting….. blijkt het hele verhaal voor goedkeuring naar GS te zijn gestuurd. Een hoorzitting is overigens niet verplicht. Zoals verwacht mocht worden geeft GS de benodigde een verklaring waarmee een bestemmingsplan wijziging kan plaatsvinden. Vol verwachting wachten wij op de verklarende brief die ongetwijfeld binnenkort gaat komen. Het college kan nu besluiten om de vergunning voor de bouw van het windpark af te geven. 

Wij vinden het jammer dat we de afsluiting van het traject uit de krant moesten vernemen.  We wachten op de brief waarin we de redenen hopen terug te vinden waarom GS vinden dat er geen andere oplossing zien dan het windpark buiten het industriegebied te plaatsen.  

De dorpsraad heeft met relevante argumenten geprobeerd de bouw van het windpark op deze locatie te voorkomen. Het lijkt erop dat onze argumenten niet opwegen tegen het maatschappelijk belang van het windpark. Daar moeten we het dan maar weer mee doen

Copyright © 2016. All Rights Reserved.