Dorpsraad Nieuwdorp

Facebook Image

reactie@dorpsraadnieuwdorp.nl

Geluidwal

Geluidwal wordt afgemaakt

In de pzc konden we vandaag lezen dat de laatste werkzaamheden aan de geluidwal starten. Omdat een persleiding onder de dijk doorlag kon de dijk op een bepaald stuk niet worden opgehoogd met grond. Voor het bouwen van een houtenscherm was toestemming van het Waterschap en een vergunning van de gemeente nodig. De laatste fase van de bouw van de geluidwal duurt tot begin december.

Vergunning geluidwal aangevraagt

De provincie heeft een vergunning aangevraagd zodat ze op de dijk langs de Bernhardweg het laatste stuk van de geluidwal kunnen plaatsen. Als de vergunning verleend wordt dan kan ook het laatste stuk dijk worden opgehoogd. Ook komt er nog een vangrail langs de dijk.

aanleg geluidwal start maandag

Vandaag ontvingen we een brief van de provincie waarin werd aangekondigd dat vanaf volgende week maandag 19 september de aanleg van de geluidwal plaats zal gaan vinden.

Lees meer: aanleg geluidwal start maandag

Geluidwal vordert gestaag

De geluidwal is in aanbouw. Na jaren van wachten is de provincie afgelopen maandag begonnen met de bouw.  

Lees meer: Geluidwal vordert gestaag

Status Geluidwal

In de tweede week van september zal het werk worden aanbesteed.  Het is de bedoeling dat het gedeelte ter plaatse van de dijk eind september gereed komt en het gedeelte bij het viaduct voor 21 oktober 2005. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer in beide of uit één richting omgeleid via de Westhofweg (langs het industriegebied).

Copyright © 2016. All Rights Reserved.