Dorpsraad Nieuwdorp

Facebook Image

reactie@dorpsraadnieuwdorp.nl

Westhofhaven

Project verlenging Westhofkade Vlissingen-Oost

 

De Westhofhaven in Vlissingen-Oost is in 1997 aangelegd en is de bestaande Westhofkade gebouwd. De kade heeft een nautische lengte van 300 meter en is geschikt voor schepen met een diepgang van 10,5 meter. De kade is specifiek gebouwd voor de op- en overslag van goederen. Het bedrijf Kloosterboer, gespecialiseerd in de op- en overslag van geconditioneerde goederen, heeft vanaf 1997 de terreinen achter deze kademuur in gebruik genomen.

Vanaf 2010 is Kloosterboer deze terreinen gaan gebruiken voor offshore en heavy lift activiteiten onder de naam BOW Terminal.

 

 

Overzicht bestande BOW Terminal Westhofhaven

 

 

De BOW terminal heeft zich ontwikkeld tot een draaischijf voor offshore windprojecten op de Noordzee voor met o.a. monopiles en transition pieces. Vanwege de uitbreiding van activiteiten is er behoefte aan uitbreiding van kadefaciliteiten, speciaal gericht op de offshore. In overleg met BOW terminal is een programma van eisen opgesteld voor het verlengen van de kademuur. De bovenbelasting is substantieel anders dan de bestaande kade (de bestaande kade kan 4 ton/m2 dragen en de nieuwe kade 15 ton/m2). De bestaande kade wordt verlengd met 175 meter nautische lengte (totaal 183 meter). Het werk is inmiddels Europees aanbesteed, gegund en gestart in juni 2014.

 

Overzicht ontgraven bouwkuip – juli 2014

 

De aannemer die de werkzaamheden uitvoert is BAM Civiel Zuidwest uit Breda.

De aannemer is gestart met het ontgraven van de bouwkuip. Er moet in totaal ca. 40.000 m3 worden ontgraven. Omdat het ontgravingsniveau op N.A.P. moet komen te liggen, moet het grondwaterpeil tijdelijk worden verlaagd. Nadat de bouwkuip gereed is, wordt vanaf half augustus 2014 gestart met het heiwerk. Het heiwerk zal tot en met oktober 2014 duren. Daarna volgt het betonwerk en het aanvullen van de bouwkuip.

Mei 2015 moet de kademuur gereed zijn.

 

Er kan mogelijke overlast zijn van het heiwerk. De werktijden van de aannemer zijn in principe van maandag tot vrijdag, van 07.00 tot 19.00 uur.

 

Mocht u vragen hebben over het project, dan kunt u contact opnemen met dhr. J.J. de Meij, projectleider ontwikkeling en realisatie bij Zeeland Seaports. Hij is te bereiken per mail (hans.demeij@zeelandseaports.com) of per telefoon (0115-647534).

 

 

Copyright © 2016. All Rights Reserved.